Lázeňské a relaxační pobyty v Luhačovicích

Dominikánská republika – ráj adrenalinových sportů

13.09.2011 16:49

Patříte mezi milovníky nebezpečných sportů a hledáte místo, kde si adrenalin užít naplno? Existuje spousta míst na světě, která lákají k adrenalinovým radovánkám, ale Dominikánská republika může být právem považována za ráj těchto aktivit. Rozmanité přírodní scenérie doslova vybízejí k vyzkoušení něčeho nového s příchutí adrenalinu a příjemným mrazením po celém těle.

Nejdelší řeka Dominikánské republiky Yaque Del Norte v oblasti Cordillera Central přímo vybízí k raftingu. Měří 295 kilometrů a je zároveň druhou největší řekou na celém ostrově Hispaniola. Řeka má ty nejlepší podmínky pro výborný rafting s příležitostí obdivovat horskou scenérii i vychutnat si bouřlivé peřeje v průběhu plavby. Výlety na raftu jsou nejlepším způsobem, jak poznat její skutečnou sílu.

 

Díky své geografické poloze patří Dominikánská republika mezi vyhledávaná místa pro vodní sporty. Jedním z nich je kitesurfing. Jedná se o poměrně extrémní sport, který si během krátké doby získal velkou oblibu. A kam se za kitesurfingem vydat? Nejoblíbenějším a také nejvyhledávanějším místem je oblast Cabarete, která má v celé Dominikánské republice pro tento sport ty nejlepší podmínky.

 

Je jedno, jestli jste začátečníkem, nebo již zkušeným kitesurfařem, všichni si zde přijdou na své. Pro kitesurfing jsou vhodné nejenom pláže v Cabarete, ale také Bozo Beach nebo Kite Beach, nacházející se v blízkém okolí. Nejlepší podmínky pro tento sport jsou v odpoledních hodinách, kdy od moře vanou silnější větry, takže se nemusíte obávat, že byste přišli o svůj zážitek, pokud nebudete vstávat příliš brzy. Teplota vody se zde celoročně pohybuje v průměru okolo 26 °C.

Útesy v okolí Cabarete Bay vytvářejí ideální podmínky pro windsurfing. Čím blíže k pobřeží poplujete, tím klidnější vlny potkáte, což je výborné pro začátečníky. Zvažujete-li, kdy se sem podívat, pak určitě v průběhu června. V této době se v Cabarete koná Cabarete Race Week, mezinárodní soutěž ve windsurfingu. A která část dne je pro windsurfing nejlepší? Ráno nejsou vlny ani vítr tak silné, což je vhodná příležitost pro začínající windsurfaře nebo pro ty, kteří si na velké vlny ještě netroufnou. Vítr se zde zvedá v odpoledních hodinách, a to je příležitost pro zkušené profesionály. Večer pak není nic lepšího než se po aktivním dni vydat na vydatné jídlo do některé z místních restaurací.

 

Jaký další sport vyzkoušet a kam se za ním vydat? Bayahibe je považováno za jedno z nejlepších míst pro potápění. Nachází se na jižním pobřeží nedaleko od Národního parku Del Este. Ve vodním království naleznete několik dávným vraků a krásných korálových útesů. Jakmile sestoupíte pod vodní hladinu, pak vás budou vítat tisíce pestrobarevných tropických ryb a různorodých rostlin.

Pokud byste se však chtěli vznést do korun stromů a vychutnat si rychlou jízdu z ptačí perspektivy, pak právě pro vás je určena jízda na zip-line – lanové skluzavce. Skutečně rychlá jízda nádhernou přírodou je pro všechny návštěvníky vždy velkým zážitkem. Ziplining můžete vyzkoušet nejenom v oblíbené turistické oblasti Punta Cana / Bávaro, ale také na severním pobřeží v blízkosti Playa Dorada.

Dominikánská republika je zemí, kde je možné vyzkoušet adrenalin téměř na každém kroku – ve vodě, ve vzduchu nebo na zemi. Jedním z dalších vzrušujících zážitků může být jízda v rychlých buginách. Jízda náročným terénem, s trochou bláta a prachu na oblečení, ale s velkou dávkou legrace. Pokud si chcete užít téměř půldenní výlet jako motoroví závodníci, kteří nakonec prach z cest smyjí v nádherném moři, pak bude tento zážitek právě pro vás. Téměř všechny turistické oblasti Dominikánské republiky nabízejí možnost vyzkoušet tuto netradiční zábavu. 

Dominikánská republika je právem považována za místo s nejkrásnějšími plážemi na světě, kde se můžete oddávat celodenní relaxaci na hřejivém slunci. Máte-li však rádi kombinaci lenošení a pořádné adrenalinové zábavy, pak si už dnes zarezervujte dovolenou s cílovou destinací Dominikánská republika.

Více informací o destinaci naleznete na www.GoDominicanRepubic.cz nebo na www.Facebook.com/GoDominicanRepublic.cz .

© 2017 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode