Lázeňské a relaxační pobyty v Luhačovicích

Novoroční golf v Dominikánské republice

16.12.2010 20:47

Konec roku se kvapem blíží a vy možná přemýšlíte, kde strávit novoroční oslavy. Milujete golf a chcete spojit zábavu se sluníčkem, mořem a odpočinkem na nekonečně bílých plážích? Pak by pro vás mohla být skvělým tipem právě Dominikánská republika, která má ty nejlepší podmínky pro všechny nadšené golfisty.

Dominikánská republika nabízí na 30 vysoce kvalitních golfových hřišť. Důkazem jejich vysoké úrovně je také prvenství golfového resortu Casa de Campo, který získal ocenění Caribbean's Leading Golf Resort 2010 v rámci ankety, jež každoročně vyhlašuje World Travel Awards. Hlasy finalistům v dané kategorii uděluje odborná veřejnost z celého světa. Resort Casa de Campo opět potvrdil svoji světovou kvalitu a velký náskok před konkurencí.

 Casa de Campo patří mezi nejvyhledávanější golfové resorty a koná se zde řada mezinárodních turnajů. Tento golfový ráj se nachází u města La Romana, ideálního místa pro odpočinek a relaxaci. Casa de Campo může nabídnout několik jedinečných golfových hřišť, jež vzešla z dílny světově proslulého architekta Peta Dye. Ten v Dominikánské republice společně se svou ženou vytvořil hřiště, která jsou velkolepá nejenom svým designem, ale zároveň patří mezi ta nejnáročnější z hlediska hry. Obtížnosti se však nemusíte bát – stačí jen rozbalit golfovou výbavu, pořádně se napřáhnout a odpálit míček. Do zad vás přitom bude příjemně hřát sluníčko a zároveň se vám naskytne nádherný výhled na Karibské moře. Právě díky těmto nezapomenutelným a exotickým zážitkům se Dominikánská republika řadí mezi skutečné golfové „perly“. Mezi nejznámější hřiště Casa de Campo patří Teeth of the Dog, Dye Fore Course a The Links Course.

Golfové hřiště Teeth of the Dog (Psí zuby) je považováno za jedno z nejlepších hřišť v celém Karibiku. Pravidelně obsazuje přední pozice žebříčku časopisu Golf Magazine (bývá mezi první padesátkou všech nejlepších golfových hřišť na světě). Teeth of the Dog nabízí 18jamkové hřiště, které je vhodné jak pro profesionální golfisty, tak pro začínající hráče. Je posazené v malé skalnaté zátoce, která připomíná chňapající zvířecí čelisti. Jde o skutečně fascinující podívanou. Šumící mořské vlny, které se derou z otevřených „úst“ a přitom narážejí na skalnaté pobřeží, vás nadchnou. V takovém nádherném prostředí je mnohdy těžké soustředit se jenom na hru.

Na závěr svého pobytu v Dominikánské republice můžete také vyzkoušet White Sands. Tento resort s 18jamkovým hřištěm se nachází v luxusní oblasti Punta Cana, která je vyhledávaná nejenom milovníky plážové relaxace, ale zejména také golfisty, kteří se o tomto resortu vyjadřují pouze v superlativech. Fascinující výhled na moře ze skvostného golfového hřiště La Cana Golf uchvátí i ty nejnáročnější hráče, kteří ho často hodnotí jako jedno z nejkrásnějších v Karibiku. Hřiště má přibližně 6 000 m2 a rozkládá se v mimořádně půvabném prostředí.

Dominikánská republika splní i ta nejtajnější přání každého golfisty. Pokud si chcete užít sluníčka a vychutnat si jedinečnou golfovou hru na nádherně zeleném greenu, neváhejte a vydejte se do tohoto ráje. Není nic lepšího než přivítat rok 2011 pořádným odpalem na golfovém hřišti.

Pro více informací o Dominikánské republice navštivte www.GoDominicanRepublic.cz.

 

© 2017 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode